Kamingespräch – Helen Longino (GRADE Center Gender)

28.05.19

Helen E. Longino is Clarence Irving Lewis Professor of Philosophy at Stanford University. From 2008 to 2012 she also was the Chair of the Philosophy Department at Stanford. Before her position at Stanford, she was Professor of Philosophy and of Women’s Studies at the University of Minnesota. From 2013 to 2014 she was President of the Philosophy of Science Association. Her research focuses on philosophy of science, social epistemology, and feminist philosophy. Professor Longino is author of “Science as Social Knowledge: Values and Objectivity in Scientific Inquiry” (Princeton University Press, 1990), “The Fate of Knowledge” (Princeton University Press, 2002), for which she received the Robert K. Merton Professional Award for the best book in 2002, and “Studying Human Behavior: How Scientists Investigate Aggression and Sexuality” (University of Chicago Press, 2013).

Veranstalter: Exzellenzcluster „Die Herausbildung normativer Ordnungen“ in Zusammenarbeit mit dem Institut für Philosophie der Goethe-Universität und dem Cornelia Goethe Centrum

Eine Anmeldung wird erbeten an: gleichstellung@normativeorders.net

Sprache: Englisch.
Zielgruppen: M, E, A, P, HS.
Zeit: Dienstag, 28.05.2019, 13:00-14:00h
Ort: Campus Westend, Normative Orders Gebäude, Lounge.